50-60 stk.
(1 spsk fintrevet frisk ingefær)
(¼ spsk fintreven skal af en økoappelsin)
125 g smør
200 g lyst rørsukker (evt. brun farin)
2 nip fint havsalt
1½ dl lys sirup (evt. mørk sirup)
350 g hvedemel
1½ tsk bagepulver
¾ tsk natron
2 spsk stødt ingefær (helst nyindkøbt!)
1 sammen pisket æg (kan udelades, hvis kagerne ikke ønskes så porøse)
Evt. 75 g finthakket kandiseret ingefær
Riv ingefær og appelsinskal og sæt dem til side.
Kom smør, sukker, salt og sirup i en gryde og varm det under omrøring til smørret er smeltet og sukkeret er næsten opløst. Lad det køle af til lunkent. Tilsæt frisk ingefær og appelsinskal.
Sigt mel, bagepulver, natron og stødt ingefær sammen i en stor skål.
Rør sirupsmassen i de tørre ingredienser, bland det grundigt og tilsæt det sammenpiskede æg. Tril dejen til en kugle og lad den hvile i køleskabet et par timer.
Tænd ovnen på 160 grader varm luft.
Tril dejen til ens kugler (2-2,5 cm i diameter) og sæt dem med lidt afstand på plader med bagepapir. Giv hver kugle et let tryk.
Bag kagerne i ca. 20 minutter til de er lysebrune.
Tag kagerne ud og lad dem stå på pladerne i 3-4 minutter før du flytter dem til en bagerist.
Lad dem blive helt kolde før du kommer dem i kagedåser eller anden lufttæt beholder.